Kevin Kelly Ppnesbqfccu Unsplash

Drickbart

Under de senaste åren har hälsotrenden varit stor när det gäller mat och dryck. Gästerna blir allt mer medvetna om vad de konsumerar och hur det påverkar kropp och humör. Som ett led i detta väljer allt fler att dricka mindre alkohol, både till fest och måltid. Trenden ”mindful drinking” innebär att man dricker på nya sätt.

Nu är drinkar mer en spännande upplevelse och blandning av smaker som man njuter av, och därför behöver de inte ha så mycket alkohol i sig. Det dyker också upp allt fler alkoholfria spritbaser som är örtiga, kryddiga och har ett visst sting. Perfekt att använda till både klassiska och nyskapade drinkar. Man kan också servera och blanda drinkar på drycker med lägre alkoholhalt som cider och ginger beer. Många låter nu ”varannan vatten” bli ”varannan alkoholfri” eftersom utbudet av lockande alternativ som must, juicer, kombucha, hantverksläsk och alkoholfritt öl och vin ständigt växer. Dryckerna får gärna vara ekologiska och närproducerade, helst framtagna på restaurangen.