Eko Sept

Helt enkelt eko

Här hittar du information och inspiration för dig som vill lära dig mer om eko och sprida kunskapen vidare.

Eko-september är en kampanj som tagits fram av Organics SwedenEkologiska Lantbrukarna och Sveriges konsumenter i samarbete med KRAV för att bidra till mer information och ökad kunskap av ekologisk och KRAV-märkt mat och dryck.

För mer information om kampanjen, klicka här.

 

Respekt för mat och människan

I vår vardag fokuserar vi på produktion, handel och konsumtion av livsmedelsprodukter och vår mission är att göra det lätt för kunderna att servera sund, inspirerande och ansvarsfullt producerad mat. Det här är en resa som hela branschen är med på och vi ser det som vår roll att hela tiden försöka vara lite mer "hållbarare" vad gäller både drift och sortiment.

Vårt bidrag till en hållbarare livsmedelsförbrukning är en kombination av att vi driver företaget på ett hållbarare sätt och samtidigt hjälper våra kunder att agera hållbart. 

Ni kan läsa mer om hur vi aktivt jobbar med dessa frågor i vår hållbarhetsrapport

 

Miljö och kvalitet

För oss på Svensk Cater är det viktigt att alltid kunna erbjuda delikatesser och färskvaror från handplockade leverantörer i närområdet. Dels för den goda smakens skull, dels av miljöskäl. Det som finns nära behöver inga långa transporter. Ju kortare transporter, desto bättre för miljön.

Läs mer om vår miljö- och klimatpolicy samt vår policy för livsmedelssäkerheten, klicka här.